Hoppa till sidans innehåll

För alla, oavsett förutsättningar


Haninge Badmintonklubb  - för alla, oavsett förutsättningar.

Haninge Badmintonklubb vill nå ut med badminton för alla i Haninge Kommun. För att göra detta driver vi i styrelsen utveckling av en del områden för att skapa förutsättningar för detta.

Pröva-på-badminton. Haninge BMK har mycket god erfarenhet av sin pröva-på-verksamhet från 2016 och 2019 och vi vill permanenta detta till sport, sommar och höstlov. Vi för dialog med Haninge Kommun om att komma ut med detta i flera av kommunens sporthallar och under sommarlovet 2020 planerar vi för Dalarö och i centrala Handen. Oklart om det blir Torvalla, Söderbymalm eller Vikingaskolan. Vår förhoppning är att detta skall övergå till någon form av permanent verksamhet under 2021.

Ny medlemskategori. Haninge BMK vill välkomna fler till vår gemenskap och våra aktiviteter. För att detta administrativt skall vara möjligt så behöver administrationen vara minimal och det bygger på att man är medlem. För att underlätta detta förslås att vi inför en ny medlemskategori, stödmedlem, och att avgiften för denna sätts till 100 kr. På sikt skall denna harmoniseras med ordinarie medlemsavgifter. Detta håller vi på att införa.

Föreningsdigitalisering. Haninge BMK vill vara en samtida förening och leva i takt med hur yngre människor interagerar med andra och verksamheter via sociala medier. Vi behöver vara med i detta för att upplevas som relevanta och vi verkar för att bli ”Sveriges mest digitaliserade förening”.

Deltaga i förbundets seriespel. Haninge BMK har många tävlingsovana och vi har deltagit i Stockholms Badmintonförbunds 08-Cup. Under 2020 finns det en ny möjlighet till något mer avancerad ”pröva-på-tävling” via Stockholms BMF. Vi undersöker vilka förutsättningar detta kräver av oss och vilken organisation detta kräver.

Barn- och föräldrakontrakt. Badmintonförbundet och Haninge Kommun ställer krav på att idrottsrörelsen skall leva upp till barnkonventionen och att detta får genomslag i verksamhet. Haninge BMK vill införa ett ”kontrakt” som reglerar detta, hur man förväntas agera och hur detta kommer att följas upp under verksamhetsåret.

Badminton-community. Haninge BMK vill verka för badminton som breddsport i Haninge Kommun. En del i detta är att underlätta för badmintonspelare att träffa andra badmintonspelare och för klubben att deltaga i detta.

Uppdaterad: 13 MAJ 2020 10:01 Skribent: Hans Christensen
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Haninge BMK - Badminton
Mikael Hemmingberg, Gammelhagen 225
13767 Jordbro

Kontakt:
Tel: 0722516235
E-post: This is a mailto link

Se all info