Hoppa till sidans innehåll

Vem är du?


Haninge Badmintonklubb verkar för badminton för alla i Haninge Kommun, oavsett förutsättningar. Våra aktiviteter är därför utformade för att passa dig som är ny i sporten och för dig som har några fler badmintonår under bältet.

Ny i sporten. För dig som söker dig till badminton för första gången tänker vi att du kommer in i våra lära-aktiviteter som sedan kan leda till mer eget spel eller att du tar steget in i träna och senare tävla. Lära-aktiviteter bedrivs baserat på förmåga och inte ålder och det är vanligt att barn, ungdomar och vuxna spelar tillsammans.

Spelat tidigare. För dig som har spelat tidigare tänker vi att du går in i våra spela-aktiviteter eller söker dig till träning och tävling. Träning och Tävling är åldersindelade för att passa den klassindelning som görs av Badminton Sweden.

Under aktivitetsområde lära gör vi en indelning efter förmåga och där har vin resonerat så här.

Nivå I: För dig som är ny i sporten eller har spelat och vill få en genomgång som du kan bygga vidare på. Vi går igenom alla spelets beståndsdelar och du kan flytta till nästa grupp Räven när du ohindrat kan hålla bollen i spel med både backhand och forehand.

Nivå II: För dig som ohindrat håller bollen i spel med backhand och forehand och slår backhandserve. I nivå II sätter vi samman det man lärt sig i nivå I till olika spelsituationer där grepp, rörelse och slag kombineras samman.

Nivå III: För dig som ohindrat tillämpar spelets alla delar i singel och i dubbel, spelar på denna nivå och vill vidare. I nivå III används alla delar ur nivå I och II  och till detta läggs spelstrategi och att kunna anpassa denna till egna och motståndares styrkor och svagheter.

Nivå IV: För dig som tillämpar spelets beståndsdelar i match, mot motståndare på samma eller bättre nivå. Vi talar om spelstrategi och deltar i våra motionstävlingar, filmar och förbättrar oss.

De övningar som vi bygger in ovan hämtar vi ur Badminton Swedens och Badminton Familys kunskapsbank. Passar du inte in i det vi har? Utöver det vi har löpande genomför kan vi arrangera något just för dig eller er. Egen instruktion eller en grupp som vill pröva-på? Inga problem, hör bara av er så ordnar vi detta.

Postadress:
Haninge BMK - Badminton
Mikael Hemmingberg, Gammelhagen 225
13767 Jordbro

Kontakt:
Tel: 0722516235
E-post: This is a mailto link

Se all info